iOS 16 İlaç Hatırlatma Uygulaması Nasıl Kullanılır ?

iOS 16 ilaç hatırlatma uygulaması iPhone’un kendi Sağlık uygulamasına eklenen bir özellik oldu. Uygulamanın Apple Watch desteği sayesinde ilaçlarını Apple Watch’dan takip edebilir ve bildirimleri anlık olarak hem iPhone’a hem de Apple Watch’a alabilirsiniz. İlaç anımsatıcı ilaç nasıl eklenir?

Sağlık uygulamasının ana sayfasında aşağıdaki kısımlarda ilaç hatırlatma özelliğini görebilirsiniz. Eğer burada özelliği göremiyorsanız gözat menüsünde ilaç diye arama yaparak ilaç hatırlatıcıyı görebilirsiniz.

İlaç hatırlatıcıya eklediğiniz tüm ilaçlar kriptolu bir şekilde tutulmaktadır. Bu sayede kimin hangi ilacı içtiğini kimse bilmez. Zaten aksi bir durum olsaydı bu Apple’ın gizlilik politikasına sığmazdı.

İlaç Hatırlatıcı içerisinde bir veritabanı yok. Bu sebepten dolayı kullanmakta olduğunuz ilaçları kendiniz el ile yazmak zorundasınız. Aynı zamanda bu ilacın bir kapsül mü ya da draje mi olduğunu siz seçmek zorundasınız. Çünkü ilaçların kullanım formları hiç belli olmuyor.

iOS 16 İlaç Hatırlatma Uygulaması

İlacı temsil eden bir görsel siz uyarlıyorsunuz. Bu galeriden seçebileceğiniz bir fotoğraf olmuyor. Apple’ın sizi limitlediği kadarıyla oluşturabileceğiniz bir temsili ilaç görseli olabiliyor.

İlaçları gerektiğinde alınacak seçerek herhangi bir bildirim ilaç hakkında bir bildirim almadan istediğiniz zaman ilacı alabilirsiniz. Her gün, 2 günde 1 ya da haftalık gibi periyotlar seçerek ilaçların size hatırlatılmasını sağlayabilirsiniz.

İlaçlarınızı alındı ya da atlandı seçerek ilaç kullanım raporunuzu günlük, aylık ve yıllık olarak da oluşturabilirsiniz. Aslında çok işlevi olmayan gayet sade ve basit bir ilaç takip uygulaması diyebiliriz.

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir