iOS 16.1 Beta 1 Yayınlandı Tüm iPhone Modellerine Pil Yüzdesi Geldi

Bir çoğumuz için hatalarla dolu iOS 16 işletim sistemi yeni sürümüyle geliyor. Son güncelleme ile gelen hataları gidermek ve iPhonelar’a daha fazla özellik katabilmek için iOS 16.1 Beta 1 yayınlandı.

Lütfen bu işletim sistemini yüklemeyin. Bu bir beta işletim sistemidir. Normalden çok daha fazla hata ile doludur. Cihazınız patlasa, yansa ya da çatlasa kimseden hak talep edemezsiniz. Bunu iOS 16 için de demiştim ancak yükleyen gene yükledi.

iOS 16.1 Beta 1 Yenilikleri

Cihazınızda kilit ekranı açıkken kilit ekranını kişiselleştirmek için ekrana basılı tuttuğunuzda kilit ekranını mı yoksa ana ekranı mı kişiselleştirmek istediğinizi size soran bir ekran açılıyor.

Müjdemi isterim. iPhone 11, iPhone Xr, iPhone 12 mini ve iPhone 13 mini cihazlarına yüzdelik batarya göstergesi geldi. Bu konuyu daha detaylı olarak pil yüzdesi yazısında ele aldım.

Temiz enerji şarjı denilen çevre için önemli güzel bir özellik iPhonelar’ımıza geldi. Doğal olarak şimdilik sadece belli bölgelerde bu özellik çalışıyor. Elektrik şebekesinin daha sürdürülebilir enerji kaynakları kullandığı zamanları hesaba katmak için şarj sürelerini optimize edecek. Apple, amacının iPhone’ların karbon ayak izini azaltmak olduğunu söylüyor.

Ekran görüntüsü alıp bitti seçeneğine bastığınızda size sunulan seçeneklerin yeri değişmiş. Araç takımındaki Takvim uygulamasının ikonu değişmiş. Artık uygulamalara basılı tutup silmek istediğinizde size yeni bir seçim sunuluyor. Paylaşımlı arşiv yeniden iOS 16 için aktive edilmiş. LiveActivity desteği iPhone’a eklenmiş.

Matter Aksesuarları desteği iPhone’a gelmiş. Matter, akıllı ev aksesuarlarında Amazon, Apple, Google ve diğer bir çok üreticinin anlaşıp geliştirmekte olduğu bir protokoldür.

iOS 16.1 Beta 1 Hataları

Ayarlar > Yazılım Güncelleme ekranına girdiğnizde yazılım güncellemesi denetlenemiyor hatasını göreceksiniz. Bu sebepten dolayı kesinlikle iOS 16 Beta 1 güncellemesini kurmayın.

Bazı iPhone modellerinde odağı manuel olarak değiştirdiğinizde sürekli odaklar değişmeye başlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir