Qashqai Ne Demek ? Özel Arabalar 26

Ülkemizde ve dünyada satış rakamları ile büyük başarılara imza atmış olan Fransız ve Japon melezi crossover modeli Nissan Qashqai adını nereden alıyor Qashqai ne demek ? Crossoverover dedim çünkü bu araç bir SUV değil. Bunun nedeni için crossover ve suv farklarını ele aldığım yazıyı okumanızı öneririm.

Qashqai Ne Demek ?

Ben dahil hepimiz bu crossover modelinin adını yanlış okuyoruz. Kaşgayi olarak okuduğumuz bu crossover modelinin adı aslında Kaşkay olarak telafuz edilmektedir. Bu crossover modeli adını İran bölgesinde yaşayan Kaşkay Türkleri’nden almaktadır.

Bu modelin adı Amerika pazarında Nissan Rogue ve Japonya pazarında Nissan Dualis olarak geçmektedir. Ancak 2. – 3. kasa itibariyla global anlamda bu arabanın adı Nissan Qashqai olarak güncellenmiştir. Pazar araştırmaları bu şekilde bir hamlenin arabanın satışlarını olumlu yönde etkileyeceğini göstermiştir.

Bu yazıda bulunan bilgiden daha fazlasını çok daha kolay bir şekilde edinmek için bize ait olan aşağıdaki YouTube videosunu izleyebilirsiniz. Bu video içerisinde arabanın isminin nereden geldiği arabanın konsept halinden günümüze kadar ve henüz tanıtılmamış olan 2021 modeline kadar model tarihçesini bulabilirsiniz.

İlk kez karşımıza 2006 yılında çıkan şehir haylazı lakaplı crossover modeli alt yapısında bir çok parçayı Renault ile ortak kullanıyor olsa da kanında bir Japonluk olan bu segmenti baştan yaratan bir modeldir.

Segmentini baştan yaratması ve rakiplerine bu yolda nasıl gidilmesi gerektiğini gösterdiği için bu otomobil özel bir arabadır.

YouTube Kanalı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir