Apple Special Event 2 Aralıkta Düzenlenecek

Apple’ın geleneksel olarak düzenlemiş olduğu Apple Special Event duyurusu geldi. Firma bu sefer etkinliği 2 Aralık 2019 tarihinde düzenleyecek. Etkinlik New York’ta gerçekleşecek. Türkiye saati ile etkinlik saat 20:00’de başlayacaktır.

Apple Special Event Nedir ?

Bu etkinlikte Apple geliştiricilerin geliştirmiş olduğu uygulama ve oyunları ele alacaktır. Uygulama ve oyunları kendi arasında sıralayacak. En iyi olarak tasvir ettiklerine ödüller verecektir. Bu etkinliğe gidemiyorum ancak izlemek istiyorum derseniz etkinlik internet üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır.

Apple Arcade etkisi yüzünden bence bu etkinlikte özellikle Apple, oyunlara ağırlık verecektir. Sonuç olarak paralı bir oyun servisinden bahsediyoruz. Bu servise erken gelenlere Apple büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Bu kolaylıklar belki yardım belki de hediye olabilir.

Mobil oyun dışında geliştirilmiş olan uygulamaların işlevselliği çok önemli olacaktır. Mobil uygulamaların en büyük olayı bana göre kolay kullanılabilir olmasıdır. Eğer bir mobil uygulamayı kullanırken kafamız karışıyor ise o uygulamayı kullanmanın pek anlamı yoktur.

Uygulama ve oyunların indirme rakamları da bu konuda çok büyük rol oynayacaktır. Eğer iyi bir indirme rakamına sahip oyun ya da uygulamanız var ise şansınız biraz daha yüksektir. Tabi düşük indirme rakamlarına rağmen Apple editörlerinin dikkatini çekmiş ve çok kaliteli bulduğu oyun ya da uygulamalar da bir şansa sahiptirler.

Bakalım iyi bir Türk geliştirici bu etkinlikte ödül alabilecek mi ?

KAYNAK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir