Volkswagen Phaeton En Lüks VW Sedan – Özel Arabalar 11

Volkswagen Passat en dolu paketi ile size göre en lüks Volkswagen modeli mi ? Eğer bu şekilde düşünüyorsanız Volkswagen Phaeton varlığından haberiniz yoktur derim. Kendisi kesinlikle bir Audi A8’in kopyası olan araba bence üretilmiş en lüks Volkswagen sedan arabadır.

Volkswagen Phaeton Özel Bir Araba

Bu arabanın rakibi kesinlikle Audi A8, BMW 7 Serisi ve Mercedes S Serisidir. Araba konforu ve donanım seviyesi ile tam bir premium araçtır. Arabanın özelliklerini incelerken bu arabanın 2003 yılında üretildiğini unutmamanızı istiyorum. 2003 yılında bu özelliklerin bir arabada bulunduğunu…

Araba tıpkı Audi A8 modellerinde olduğu gibi büyük yani Long kasasına sahiptir. Bentley Continental Flying Spur ve Audi A8 ile platform kardeşidir. Arabanın platformu böyleyken süspansiyon ve şase dengesini siz tahmin edin. Aynı zamanda arabada özel bir süspansiyon sistemi vardır.

Volkswagen Phaeton tasarımı

Araç koltuklarında masaj yapabilme özelliği bulunuyor. Aynı zamanda masaj yapabilen bu koltukların tüm ayarları elektrikli, başlıklarının ayarlanması bile elektriklidir. Arabanın benzin kapağı ve bagajı bile elektrikli olarak açılmaktadır.

Arabanın 6 litre V12 benzinli ve 5 litre gibi büyük motor hacimlerine sahip modelleri bulunmaktadır. Bu büyük motorlar ile araba büyük cüssesine rağmen beklenmedik performanslar sergiliyor. Arabanın arka tarafında ayrı bir havalandırma ayarlaması bulunmaktadır. Bu sistem çift yönlü olarak dijital bir şekilde ayarlanabilmektedir.

Araç camları içeriden asla buğu yapmaz. Öyle ki Jeremy Clarkson, araç içerisinde cattle ile su kaynattı ve camlar yine tertemizdi. Araç süspansiyonlarının yükseklik ayarlıdır. Süspansiyonlar o kadar iyi görev yapmaktadır ki araç içerisinde rahatça kahve içebilirsiniz.

Volkswagen 2003 yılında bu lüksü üretebilmiş bir otomobildir. Bu lüks sayesinde biz istesek size hayal edemeyeceğiniz arabaları üretiriz ancak siz Trendline Passat’a lüks diyin mesajını vermiştir. Araba tahmin edersiniz ki çok yüksek satış rakamlarına ulaşamadı. Çünkü marka değeri bu kadar pahalı ve konforlu bir otomobili taşıyamadı.

Evet, bu model kesinlikle özel bir arabadır. Çünkü Araç bu güne kadar üretilen en pahalı ve en konforlu Volkswagen’dir. Konforu, lüksü ve Volkswagen olması komik bir durum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir