Web Sayfası Açmak – Android Uygulama Geliştirme 5

Android uygulama geliştirme yazı serisi kapsamında 5. yazı ile karşınızdayım. Basitten zor işlere doğru gittiğimiz yazıda en basit ikinci işlemlerden birisini yapacağız. Bu yazıdaki görevimiz Android uygulaması üzerinden Android cihazın web tarayıcısını kullanarak web sayfası açmak.

Android Uygulama Web Sayfası Açmak

İşin aslında bu yapacağımız işlem uygulama geliştiricileri tarafından pek tavsiye edilmez. Sonuç olarak kullanıcının sizin uygulamanızda vakit geçirmesini istersiniz. Bu işlem ile kullanıcı sizin uygulamanızdan çıkacak ve sizin belirtmiş olduğunuz web adresine gidecektir. Neyse ki uygulama da bizim web adresi de o yüzden bir problem yok.

Drawer üzerinde bulunan Siteye Git yazılı butonu canlandıracağız. Butona bastığımda telefonumda varsayılan tarayıcı ile tanımlı olan Samsung İnternet Tarayıcısını kullanarak Teknotra’nın anasayfasını açmasını sağlayacağım.

android web sayfası açmak

Bu işlem için drawerda basılanı algıladığım kodlara döneceğim. Orada bulunan switch – case statemanta web butonuna tıklandığı aşamayı yazacağım. Ve bu aşamaya aşağıdaki kodları ekleyeceğim.

Intent browserIntent = new Intent(Intent.ACTION_VIEW, Uri.parse("https://www.teknotra.com"));                startActivity(browserIntent);

Siz bu uri adresine web sayfası açmak istediğiniz bir siteyi ya da program içerisinde bir değişken olarak tuttuğunuz adresi yazabilirsiniz.

Bu işlemi bir döngü içerisinde yapmamaya özen gösterin. Olası bir ihmalde cihazı sonsuz döngüye sokabilirsiniz. Bu işlem de uygulamanızın yasaklanmasına sebep olabilir.

Intent kullanmış olduğum bu basit kodları drawer butonu dışında da kullanabilirsiniz. Bu kodları kullanacağınız kısım sizin hayal gücünüze ve programlama yeteneğinize kalmış durumdadır.

Bu arada projenin ilerleyişini görmek ve tüm kaynak kodlarına erişmek isterseniz projenin GitHub sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir