2023 Mercedes T Serisi Tanıtıldı Tıpkı Renault

Renault Kangoo altyapısını taşıyan Mercedes Citanı hatırlıyor musunuz? Hatırlamayanlar için küçük bir hatırlatma tadında kanalda bulunan videoyu izlemelerini öneriyorum. Daha ben bu hafif ticari modeli eskidi diyemeden hatta doğru düzgün sokakta bile göremeden arabanın ikizi 2023 Mercedes T Serisi olarak karşımıza geldi. Kim ne derse desin bana göre bu yeni Citan!

Tamam kabul ediyorum pahalı bir hafif ticari modeli olduğu için bir süre daha sokaklarda yaygın bir şekilde göremeyeceğim. Ama bence bu araba tam eskimeden adı değişerek makyajlandı.

T-Serisi, 4498 mm uzunluğa, 1859 mm genişliğe, 1811 mm yüksekliğe ve 2716 mm aks mesafesine sahip. Arkada yukarı doğru açılan tek parça bagaj kapaı mevcut ve bu kapı 561 mm yükleme yüksekliği sunuyor

Yeni T-Serisi’nin standart donanımında akıllı telefon entegrasyonu, çok işlevli direksiyon simidi, anahtarsız giriş ve motor çalıştırma, klima ve iç LED aydınlatmalı 7,0 inç dokunmatik ekran bulunuyor. Araçta iki donanım paketi bulunuyor ki bunlar Style ve Preogressive olarak adlandırılıyor. Donanım seviyesinden bağımsız olarak her yeni T-Serisi’nde yedi hava yastığı bulunuyor.

Sürücü yardımcı teknolojileri arasında ise eCall, yokuş kalkış desteği, rüzgar savrulma asistanı, sürücü dikkat uyarısı, çapraz trafik fonksiyonuna sahip aktif fren desteği, şeritte kalma yardımcısı, kör nokta uyarısı ve hız limiti yardımcısı gibi özellikler bulunuyor. Aktif mesafe ayarlama yardımcısı, aktif direksiyon yardımcısı ve aktif park yardımcısı da opsiyon listesinde yer alıyor.

2023 Mercedes T Serisi Motor Seçenekleri

T serisinde dizel ve benzinli motor seçenekleri bulunuyor. İlerleyen günlerde EQT adında tam elektrikli olarak da bu model karşımıza çıkacak. EQT hakkında da kanalda bir video var bunuda isteyebilirsiniz.

1.5 litre dizel motor, T160d versiyonunda 95 beygir güç ve 230 Nm tork üretiyor. T180d versiyonunda ise 116 beygir güç ve 260 Nm tork sunuyor. T180d modelinde güç ve torku kısa süreliğine 121 beygir ve 295 Nm’ye yükselten boost fonksiyonu da mevcut. 

Benzinli motorlara bir de bakalım. T160 ve T180 olarak isimlendirilmişler. 1.3 litre benzinli motor kullanılmış. T160 102 bg/200 Nm üretirken T180 ise 131bg/240 Nm güç ve tork üretiyor.

 T-Serisi’nin tüm versiyonlarında 6 ileri manuel şanzıman standart. Dizel versiyonlarda ve T180 benzinli versiyonda 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman seçeneği de sunuluyor. Tüm durumlarda güç ön tekerleklere aktarılıyor. 

Standart aks mesafeli versiyon Avrupa’da bu yıl satışa çıkarken yedi kişilik uzun versiyon da 2023’te gelecek.

Arabanın başlangıç fiyatı 32.000 $ olarak açıklandı. 32×14 desek 448 bin TL oldu. E bunun üzerine vergiydi bayi kar payıydı desek pahalı bir hafif ticari olmaya devam edecek anlaşın. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir