2023 Mazda CX-60 İlk Hybrid Mazda SUV Tanıtıldı

Elektrikli otomobil çağında markalar var olabilmek için hamlelerini yapıyor. Japon marka Mazda da bu kapsamda ilk hamlesini yaptı. Firmanın ilk şarj edilebilir hibrit modeli 2023 Mazda CX-60 karşınızda. 

Bu araç 4.7 metre uzunluğa, 1.8 metre genişliğe ve 1.6 metre yüksekliğe sahip.  Aracın aks uzunluğu ise 2.8 metre olarak ölçülüyor. Bu ölçülere rağmen pillerden dolayı mı bilmiyoruz araç biraz ağır. Tam tamına 2.070 kilogram! 

Dış tasarım olarak Mazda’nın suv modellerinde kullandığı tasarım dilini görmeye devam ediyoruz. Biz arabanın tasarımına bakarken sahte egzoz çıkışları dikkatimizden kaçmadı ancak buna rağmen bize göre arabanın tasarımı güzel ancak sizce nasıl?

İç mekanda sportif bir hava hakim. Çok belli olmasa da küçük boyutta bir sürü tuş bulunuyor. Bir de bilgi eğlence sisteminin kontrol edilebilmesi için bir kontrolcü grubu bulunuyor.

570 litrelik bagaj hacmi bu arabada bulunuyor.

Aracın standart donanımları arasında ise; trafik işareti algılama, bisikletli ve yaya algılama, şerit takip asistanı, sürücü yorgunluk algılama, kör nokta uyarısı, adaptif hız sabitleyici, otonom acil frenleme, yokuş kalkış desteği, geri bölge çapraz trafik uyarısı ve 360 derece görüş gibi donanımlar araçta bulunuyor. Bu şekilde bir arabanın donanım olarak zayıf kalacağını zaten düşünemezdim. 

2023 Mazda Cx-60 Motor Özellikleri

Üç farklı motor seçeneği ile bu model Avrupa pazarına girecek.

Şarj edilebilir hibrit versiyon 2.5 litre benzinli motor ve elektrik motorunun harmanlanmasıyla karşımıza geliyor. Arabadaki içten yanmalı motor 6.000 devirde 191 beygir ve 4.000 devirden itibaren 261 Newton metre tork üretebiliyor. Elektrikli motor ise 136 beygir ve 250 Newton metre tork üretebiliyor. Toplamda bu araba 327 beygir güç ve 500 Newton metre tork üretebiliyor. Rakamlar üst seviyelerde. Haliyle 0-100 km hızlanması da 5.8 saniyede tamamlanıyor. Şarj edilebilir hibrit olarak kullanıldığında azami hızı 200 km/sa, içten yanmalı motor kapatıldığında ise 140 km/sa olarak ölçülüyor. 

İkinci seçenek ise e-skyactiv X olarak bilinen 3 litrelik sıralı 6 silindirli motor. Üçüncü seçenek ise 3.3 litrelik Skyactiv-D isimli dizel motor. Her ikisi de yakıt tüketimini ve emisyonları azaltmak için 48 voltluk hafif hibrit teknolojisiyle geliştirildi. 

Üç motor seçeneği deyeni geliştirilmiş sekiz ileri otomatik şanzımanla gelecek. 

2022 sonbaharı içerisinde teslimatları planlanan modeli yurt dışındaki fiyatı yaklaşık 50.000 Euro bandında. 

Siz bu modelin tasarımını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı aşağıda yorum satırında belirtmekten çekinmeyin ve bu tarz yeni araba videolarını kaçırmamak için kanala abone olup çanı açabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir