2023 Kia Soul Tanıtıldı Yenilenen Tasarımıyla Karşımızda

Bir süredir yenilenmesi beklenen 2023 Kia Soul yenilendi. Dış kasada yenilikleri beraberinde getiren model turbolu motor seçeneğine veda etmek zorunda kalmış.  Bunun yanı sıra bir çok yeni donanıma kavuştu.

Arabanın kutu gibi tasarımı halini korumuş. Ancak arabadaki tasarımsal dokunuşlar modernize olmuş. Örneğin arabaya led farlar gelmiş. Ön ızgara yenilenmiş. Yeni tasarım 17 ve 18 inç jantlar gelmiş. Kia Soul’ün arka kısmına baktığımızda ise bagaj camını çepeçevre saran bir aydınlatma ile karşılaşıyoruz. Aynı zamanda tampon  ve egzoz uçları gibi yenilenmeler araçta bulunuyor. Siyah tavan İle kombine edilebilecen yeni renk seçenekleri arabaya eklenmiş. 

2023 Kia Soul Özellikleri

Çok değişmiş. 10.25 inç dokunmatik multimedya ekranı tüm donanım seviyelerinde standart. Direksiyon kumandaları bir hayli büyük duruyor. Dijital kliması, elektrikli el freni her şey yerinde duruyor. Bir şehir içi otomobiline uygun yakışırekomomik olurken aynı zamanda hoş duran bir iç mekan olmuş. 

Gelişmiş sürücü yardımcı sistemleri arasında da ön çarpışmadan kaçınma yardımcısı, şeritte kalma ve şerit takip yardımcısı, sürücü dikkat uyarısı, uzun far yardımcısı ve arka koltuk uyarısı gibi özellikler bulunuyor.

Aldığınız donanım paketine bağlı olarak otoyol sürüş yardımcısı, navigasyon temelli akıllı hız sabiyleticisi, kör nokta uyarısı, ısıtmalı ön koltuklar ve elektrikli sürücü koltuğu bulunuyor.

2023 Kia Soul’da turbo motorun kalkmasıyla birlikte 2.0 litre dört silindirli atmosferik motor tek seçenek haline geldi. 149 beygir güç ve 178 Nm tork üreten motor, otomatik şanzıman vasıtasıyla ön tekerleklere güç veriyor. Manuel şanzıman 2022 model yılında kaldırılmıştı. Bu durumda otomatik de tek seçenek olarak devam ediyor. Benim fikrimi sorarsanız bu motor seçeneği ile bu model ülkemize gelirse pek başarılı bir model olamaz. 

Amerika pazarı ağırlığında yola devam edecek olan 2022 Kia Soulun ülkemiz için ne yapacağı henüz açıklanmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir