2023 Fiat Fastback Coupe Suv Tasarımı Paylaşıldı

Brezilya ve Arjantin gibi Güney Amerika ülkeleri için Fiat güzel modeller ortaya çıkartıyor. Benim yorumumu soracak olursanız ülkemizde satılan bir çok Fiat modelinden daha güzel, daha donanımlı ve daha özel modeller o pazarlara gönderiliyor. Bu modellerden birisi de Fiat Fastback

2023 Fiat Fastback

Bu pazarlar için oluşturulmuş coupe suv modelinin de görselleri internete sızdı. 2018 yılında tanıtılan Fiat Fastback konsept modelinin üretim hali olan bu model Güney Amerika pazarı için geliştirildi ancak başka pazarlarda da satışa sunulabileceği söyleniyor. MLA platformu üzerine inşa edilen model üzerinde aynı platformu paylaşan Pulse modelinden alınan detaylar da görmekteyiz. 

Pulse Abarth versiyonundan isler taşıyan model Fastback Suv tasarım dilini taşıyor. Yüksek omuz çizgisi stoplara kadar uzanan modelin çamurluk ve yan eteklerinde yoğun bir şekilde siyah plastik eklentiler kullanılmış. Bu parçalar modeldeki suv tasarım detayı olarak karşımıza çıkıyor. Tavan ve yan ayna kapakları siyah renge boyanmış. Arka bölümde ise ince LED stoplar ve krom detaylarla süslü siyah tampon dikkat çekiyor. Led stoplar BMW’den alınmış olabilir mi diye düşünüyorum. 

İç mekana ve motor seçeneklerine ait bilgi paylaşımı olmadı. İç mekan da Pulse modelinden bir çok detayı alacaktır diye düşünüyorum. Ne de olsa her şeyin başı maliyet. Motor seçenekleri modelin satışa sunulacağı pazara göre değişiklik gösterecektir.

Umarım Volkswagen Taigo gibi bu model de ülkemize gelir. Bu şekilde bir Fiat modeline ülkemizde ihtiyaç var. Üstelik ülkemizde satışta olan bir çok modelden de daha kaliteli duruyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir