2022 Yılında Volkswagen Taigo Türkiye Yollarında Olacak

SUV crossover trendi devam ederken Alman otomobil devi küçük boyutlu crossover modeli ile ülkemiz pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Evet, yanlış okumadınız Volkswagen Taigo Türkiye pazarına giriş yapacak hem de 2022 yılında! Alman marka Türkiye’de başarılı satış rakamlarına ulaşırken şunun da farkında:

Türkiye’de SUV / Crossover satılıyor ve Türkiye’de maalesef otomobil fiyatları gereğinden çok fazla.

Bu durumun bilincinde olan Alman üretici uygun fiyatlı küçük modeliyle karşımıza geliyor. Arabanın fiyatı büyük demişken şunu da belirteyim bu aracın fiyatı Volkswagen T-Roc’tan daha iyi olacaktır. 

Volkswagen Nivus

Bu araç aslında çok küçük değişikliklere sahip olan Volkswagen Nivus modeli diyebiliriz. Nivus daha bölgesel bir modeldi Taigo ise daha çok pazara hitap edecek bir model olarak karşımıza çıkıyor. 

Dış Tasarım

Tasarım tamamen göreceli bir konu ancak bu araç Volkswagen’in yeni tasarım dilini çok başarılı bir şekilde yansıtıyor ve çok karizmatik bir crossover olarak tasarlanmış. 

Volkswagen taigo dış tasarım

MQB A0 platformu üzerine inşa edilmiş bu model aslında alışık olduğumuz Modelin ön sis farlarının yeri ve ön tampon tasarımıyla gerçekten çok agrasif ve güzel görünüyor. 

Volkswagen taigo yan profil

Arabaya yan taraftan baktığımızda T-roc kadar Coupe çizgisini belli etmiyor. Standart SUV çizgisini daha çok belli ediyor ancak kapı üzerindeki çizgi detayları çok hoş durmuş. 18 inçe varan jantlar seçenekleri de after market jant alınmasının önüne geçiyor çünkü gerçekten hoş tasarıma sahip jantlar bulunuyor. 

Volkswagen taigo arka stop far grubu
Volkswagen Taigo arka stop far grubu

Arabanın arka tarafına geçtiğimiz zaman fazla çizgi olmasından dolayı bize biraz karışık gelen bir tasarımı var. Elektrikli araç stoplarını andıran bir stop far gurubu da bulunuyor. Volkswagen ID6 modeline bir bakın arka tasarımlar ne kadar bir birine benziyor. 

Volkswagen ID.6 Arka stop far grubu
Volkswagen ID.6 Arka stop far grubu

İç Tasarım

Klasik Volkswagen grubu tasarımı diyebiliriz. Klima kontrolleri Arteon vites bölümü Passat kadranlar klasik Volkswagen modelleri derken ortaya bildiğimiz renkli Volkswagen iç tasarımı çıkmış. R-line donanıma özel tasarlanan koltuklar da gerçekten çok dikkat çekici duruyorlar. 

Orta konsolda standart olarak bilgi eğlence ekranı 6.5 inç büyüklüğünde bulunuyor. Opsiyonel olarak bu ekran 8 ve 9.2 inç büyüklüğe çıkabiliyor. Bu ekranlarda kablosuz olarak Apple CarPlay ve Android Auto bulunuyor. 

Volkswagen taigo iç tasarım
Volkswagen taigo iç tasarım

Bu arabanın içerisinde bizi hüsrana uğratan şey şu oldu: Yeni nesil bir Volkswagen modelinde elektrikli el freni olmaması…

Volkswagen Taigo Türkiye Motor Seçenekleri

Bu arabanın dizel motor seçeneği olmayacak. 1.0 TSİ 95 beygirlik ve 1.0 TSİ 110 beygirlik bildiğimiz Volkswagen motorları bu arabaya güç verecekler. Hem manuel hem de DSG şanzıman seçenekleri ile bu araba alınabilecektir.  

Bu arabayı biraz daha performanslı kullanmak isteyenler için 1.5 TSİ turbo benzinli motor ile bu arabanın DSG şanzıman seçeneğine sahip bir versiyonu daha bulunuyor. Tahmin edebileceğiniz üzere bu motor arabaya 150 beygir güç üretiyor.  Bu motor ile Taigo 0-100 km/h hızlanmasını 7 saniye civarında tamamlayacak.

Hyundai Bayon ve Kia Stonic rakibi olarak gösterilen bu model 2022 yılı içerisinde ülkemizde satışa çıkacak. Henüz fiyatı belli değil ancak fiyat Volkswagen Polo üzerine inşa edilen bu modelden fiyat konusunda biraz ümitliyiz. Volkswagen Polo’nun alt paketleri bildiğiniz üzere %50’lik ÖTV diliminin altında kalıyor. Volkswagen Taigo Türkiye pazarına boş paketleri ile gelirse bir ihtimal %50’lik ÖTV diliminin altında kalabilir. 

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir