2022 Volkswagen Transporter Multivan Tanıtıldı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in başarılı ticari modeli Transporter yenilendi. Bir süredir internete sızan resimlerinden aslında yeni modelin nasıl olacağını tamamen görmüştük ancak araç resmi olarak tanıtıldığına göre artık 2022 Volkswagen Transporter hakkında konuşabiliriz.

T7 kasa kodlu Transporter modeli Multivan olarak tanıtıldı. Şase ve dış dizayn aynı olacaktır donanımsal farklılıkları saymazsak. Transporter türevi olan bu modeli en dolu paket ve biraz daha aile kullanımına yatkın caravelle olarak düşünebiliriniz.

Golf 8’deki ön far grubunu alalım ve Volkswagen Caddy’de bulunan ön tamponu alıp Transportera koyalım demişler ve karşımıza bu ön grup çıkmış. Kaput çizgisi ile camın çizgisi aynı seviyede devam etmiyor ve camdan tavana doğru da bir bombeli tasarım var. Ön kelebek camları ve yan profili ile araba büyük bir minibüs değil de bir MPV araçmış gibi hava verilmeye çalışılmış.

Tasarım işi tamamen göreceli bir olay ancak ben arka far grubunu sevmedim. Evet, küçük sivri tasarım dili kullanılmaya çalışılmış anlıyor ancak minibüs gibi heybetli araçlarda ben bu tip far tasarımlarına sıcak bakmıyorum. 

Ama tasarım dili olarak dinamik genç agresif bir tasarım dili kullanılmış. Dediğim gibi araba bir minibüsten çok küçük MPV gibi gösterilmek istenmiş.

2022 Volkswagen Transporter Multivan

Bu araç multivan olduğu için tüm koltuklar modüler olarak sökülüyor ters dönüyor fonksiyonel masa var falan falan arka tarafa pek bakmayacağım. Uzun aks mesafeli versiyonundaki 4.053 litrelik bagaj hacmini sadece dile getireceğim.

Bana deselerdi ki Golf 8 iç mekanını bir minibüse nasıl aktarırsın tamamen bunun benzerini gösterirdim. Gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Ambiyans aydınlatması fazla göze batmayan vites topuzu ve ticari araç olduğundan dolayı büyük saklama gözleri.

Minibüste panoramik cam tavan var. 10.25 inç büyüklüğünde dijital gösterge 10 inç büyüklüğünde multimedya ekranı var. 840 watt gücünde 14 hoparlörlü harman kardon ses sistemi var. Tabi bunlar opsiyonel.

Otomatik acil durum freni, şerit takibi gibi güvenlik donanımlarından toplamda 34 adet olduğu belirtiliyor. Alman marka güvenlik olayına gerçekten büyük önem veriyor. Ve bunların çok büyük bir kısmı standart olarak gelecekmiş. 

Minibüste Car2X adında bir teknoloji bulunuyor. Bu teknoloji ile bu teknolojiye sahip diğer araçlarla iletişim hâlinde olması ve olası kaza gibi durumlarda önceden bilgilendirme yapabilmesine olanak tanıdığı belirtiliyor.

T7 Multivan, IQ.Drive adlı bir teknoloji sayesinde de gelişmiş hız sabitleyici ve şerit takip asistanıyla yarı otonom sürüş özellikleri sunmuş oluyor.

Beklediğim hamleyi Volkswagen yapmış. tebrik ediyorum kendilerini. Genellikle Transporterlar dizel motor seçeneği ile piyasadaydı hatta ülkemizde bir sadece dizel diyebiliriz uzun bir süredir.

Bu kasada T7 Multivan eHybrid isimli o plug-in hibrit versiyon, 1.4 TSI motor ile 85 kW’lık (116 beygirlik) bir elektrik motorunu kombine ediyor ve toplamda 218 beygir güç üretiyor. Bu versiyonda batarya olarak da 13 kWh’lık bir lityum-iyon batarya kullanılmış. Fakat Volkswagen, aracın sadece elektrikli olarak ne kadar menzile sahip olduğu veya elektrikli moddaki maksimum hızı gibi bilgileri henüz açıklamış değil. Plug-in hibrit versiyondaki şanzıman da 6 ileri DSG şanzıman olarak seçilmiş.

Hybrid istemiyorum ben derseniz araç karşınıza 1.5 TSi motorla 136 beygir üreterek geliyor. Daha güçlü bir minibüs isterseniz de 2.0 TSi motor ile 150 beygir üreten bir seçenek karşımıza geliyor. Bu 2 motor seçeneği de 7 ileri dsg ile yürüyor.

Ben benzinli minibüs almam dizel isterim derseniz 1 yıl daha beklemeniz gerekiyor.

Tabiki henüz fiyatı ve satışa çıkış tarihi ile ilgili kesin bilgi paylaşılmış değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir