2022 Volkswagen Polo Tanıtıldı Tam Yavru Golf

Volkswagen Audi grubu otomobilleri bir bir makyajlanarak karşımıza geliyor. Bu sefer makyajlanarak karşımıza Volkswagen’in ülkemizde satılan en küçük modeli Volkswagen Polo makyajlanarak karşımıza geldi. 2022 Volkswagen Polo makyaj sonrası tıpkı yavru Golf gibi gözüküyor.

Platform doğal olarak değişmedi. Bir önceki Volkswagen Polo üzerine temellendirilen bu modelde ufak ama gayet yerinde olan bazı değişiklikler var. B segmenti bu heçbek modelinin tasarımına ön taraftan bakmaya başladığımızda ilk dikkatimi çeken farlar arasına yerleştirilmiş led oldu. Elektrikli araba imajı verilmiş bu led ile. Dolu paketleri aldığınızda Polo Led Matrix farlar ile geliyor. 

2022 Volkswagen Polo Özellikleri

Doğal olarak arabanın tamponunda da makyajın etkisi gözükmektedir. Arka tarafa geçtiğimizde stop lambalarında bir değişiklik gözüme çarpıyor. Farlar c sütununa göre biraz daha uzatılmış gözüküyor. Arka rüzgarlıkta bir renk değişimi gözlemledim. 

İçeri geçtiğimizde de ufak değişiklikler var. Donanım seviyesine bağlı olarak 9.2 inç büyüklüğe ulaşabilen bir multimedya ekranı karşımıza çıkıyor. Tiguan ve Arteon modellerinde karşımıza çıkan klima kontrollerinin benzerini makyajlanan Polo’da görebiliyoruz.

Makyajlanan kasada dijital ekranlar yani hayalet kadran standart hale getirilmiş. Donanım seviyesine göre bu ekran 8 inç ya da 10.25 inç büyüklükte satın alınabilecektir. 

Donanım paketlerinde ise Trendline, Comfortline ve Highline üçlüsü makyaj sonrasında yerini Polo, Life ve R-Line’a bırakacak. Türkiye’de ise muhtemelen Impression, Life, Style ve R-Line dörtlüsünün tamamını ya da bir bölümünü göreceğiz.

Motor seçeneklerinde yeni bir motor görmek beni çok şaşırtırdı. Motor seçenekleri şu şekilde:

  • 1.0 MPI motor 80 bg güç 93 Nm tork 5 ileri manuel şanzıman
  • 1.0 TSI motorla bu araç 95 / 110 bg’lik model hem 5 ileri manuel hem de 7 ileri DSG ile gelirken 110 bg’lik TSI’da tek seçenek çift kavramalı yarı otomatik şanzıman olmuş.

TDI dizel motorlardan vazgeçen makyajlı Polo 90 bg güç, 160 Nm tork sunan 1.0 TGI motorla da alınabilecek. Sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ile çalışan motor verimlilik ve tüketim anlamında dizele alternatif olarak sunuluyor. Bu motor seçeneği ile araç ülkemize ilk etapta gelir mi bilemiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir