2022 Mercedes Citan – Yeni Renault Kangoo Tanıtıldı

Daimler ve Renault ortaklığı ile geliştirilen iki modelin benim gözümde gerçekten pek farkları yok. Özellikle de bir önceki kasalarında hiç bir farkları yok. Bildiğiniz üzere Renault Kangoo yenilenmişti. O zaman platform kardeşi neden yenilenmesin ki? 2022 Mercedes Citan arayı çok açmadan yenilendiğini açıkladı.

2022 Mercedes Citan Özellikleri

Mercedes’in hafif ticari modeli önümüzdeki ay itibariyle piyasadaki yerini alacak yani kendisini çok beklemeyeceğiz. Hafif ticari araçların çoğunlukla dizel motor seçenekleri ile karşımıza çıkmasına alışmıştık. Citan karşımıza benzinli motor seçeneği ve tam elektrikli motor seçenekleri ile de çıkıyor.

Platformu Kangoo’dan farklı olmayan model karşımıza Şehir İçi Ani Fren Sistemi ve Şerit Takibi gibi Mercedes’in dokunuşlarını yansıtan teknolojik donanımlar ile geliyor. Tabiki Bluetooth gibi artık günümüzün olmazsa olmazlarından bahsetmiyorum. Arabanın ön ve arka far grubu ledken Bluetooth gibi basit bir donanımın olmaması çok saçma olur değil mi?

Tam elektrikli Mercedes minibüs olan Mercedes EQT ile bir çok tasarımsal benzerlik gösteren hafif ticari modelden marka çok iddialı bahşediyor. Biliyorum bu tarz bir aracı konfor anlamında binek araçlar ile karşılamak çok saçmadır. Mercedes kendisi bu model için belli standartlardaki binek araçlar ile modeli karşılaştırabilirsiniz diyor. Bence bu model segmentindeki rakiplerini geçse yeter. En büyük rakibi de Volkswagen Caddy kesinlikle. Ülkemizde fiyatı nedeniyle çok iyi satış rakamlarını elde edemese de eminim Kangoo’dan farkları vardır, umarım.

Yeni Mercedes Citan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir