2022 Honda Civic Hybrid E:Hev Tanıtıldı

Her modeli ile ülkemizde sevilen japon sedan otomobil yeni kasası ile de ülkemizde sevildi. Satıldığı günden bugüne kadar yaklaşık 200.000 TL zam alan model Avrupa pazarı için Hybrid şekilde tanıtıldı. Honda Civic Hybrid 2023 yılı içerisinde ülkemizde satışa sunulacak.

dış tasarım ve iç tasarımına baktığımız zaman içten yanmalı motorlardan çok bir fark bulunmuyor. Tahmin edeceğiniz üzere bunun en büyük sebebi maliyeti düşük tutabilmek. Gayet yerinde ve mantıklı bir hamle olmuş. Sonuçta Hybrid diye dikkat çekmeye de gerek yok.

2022 Honda Civic Hybrid Özellikleri

2 litre büyüklüğünde Atkinson döngüsü ile çalışan bir motor mevcut. Bu motor iki adet elektrik motoru desteğine sahip. Toplamda bu sistem 181 beygir güç ve 315 newton metre tork üretebiliyor. Aynı zamanda 72 hücreli lityum iyon batarya pakedi araçta bulunuyor.

Şu anda Avrupa pazarı için tanıtılmış olan bu model 2023 yılı içersinde ülkemizde de satışa çıkacak. Doğal olarak şu anda bir fiyat açıklaması yok çünkü çok ileri tarihten bahsediyoruz fiyat vermek saçma olur.

Honda turbo beslemeli motorları binek otomobil de en geç getiren markalardan birisi oldu. (ülkemiz pazar için konuşuyorum). Turbo yakıt ekonomisi aynı zamanda daha az emisyonu sağlar. Ancak japon marka sedan modellerinde özellikle donanımı kullanmayı çok geç tercih etti. Anladığım kadarıyla çevre bilinci markada ya yeni yeni oluşuyor ya da bazı ülkelerde içten yanmalı motor satışının yasaklanması markayı etkiliyor.

Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir