2021 Tablet Satışları İlk Çeyrekte %53 Artış Gösterdi

Pandemi yüzünden ofislerimizi ve okullarımızı internete taşıdık. Hal böyle olunca hepimizin çevrimiçi olma süresi de arttı ancak bu yazıdaki konu çevrimiçi süremizin artması değil. İnternete bağlanmak için kullanmakta olduğumuz cihazların sayısındaki artış oldu. Bilgisayarların hantallığından uzak mobilitenin keyfine vardığımız tablet bilgisayarlar herkesin bu aralar gözdesi oldu. 2021 tablet satışları ilk çeyrek (ocak, şubat, mart ve nisan) aylarını kapsayan süreç içerisinde %53’lük bir artış gösterdi.

2021 Tablet Satışları

Yabana atılamayacak bu artışta şüphesiz pandeminin etkisi çok fazladır. Counterpoint Research’ün paylaşmış olduğu makaleye göre tablet pazarındaki artış devam ediyor. Bunun en büyük nedeni bence mobil cihazların kullanım kolaylığı ve elimizden düşürmediğimiz telefonlardaki kullanıcı deneyiminin çok benzerini tabletlerin bize sunmasıdır. Bu deneyime alıştık ve beynimizin konfor bölgesinden çıkmadan tableti kullanmak kolayımıza geliyor.

Tablet pazarını Apple domine ediyor. Bu duruma hiç şaşırmadım ve çok mutlu oldum diyebilirim. iPad cihazların iOS işletim sisteminin gelişmesi ile son kullanıcı için bir bilgisayardan farksız hale geliyorlar. Evet, ülkemizde iPad’ler diğer tabletlere göre çok daha pahalılar ancak kolay ve güvenli kullanımları sayesinde bence aradaki farkı sonuna kadar hak ediyorlar.

Tablet satışlarındaki artışın ülkemiz ayağında online ders kapsamında siyasi kişilerin ve çeşitli kuruluşların tablet dağıtması etkisi şüphesiz vardır.

Bu konuda sormak istediğim soru şudur:

Tablet satışları artıyor evet ama tablet satışları arttığı için ve tabletlere muhtaçlığımız arttığı için tabletlerin fiyatları çıkarcılar tarafından ne kadar arttırılıyor?

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir