2020 Skoda Octavia Teknoloji Konusunda Çok Gelişmiş

VAG grubunun Çek Cumhuriyeti temsilcisi olan Skoda, Superb’in kardeşinin yeni kasasını tanıttı. 2020 Skoda Octavia yenilenen tasarımı ile bir önceki neslinden büyük farklar ile ayrılır. Arabanın teknolojik özellikleri de bir hayli artmış ve beni teknoloji konusunda etkiledi diyebilirim.

2020 Skoda Octavia Özellikleri

Dördüncü nesil Skoda Ocativa tasarımsal anlamda ön tarafta benim sevmediğim ayrık farları kaldırmış ve onun yerine Full Led Matrix farlara yer vermiş. Arabanın arka tarafında bulunan stop farları ve sinyalleri tıpkı Audi ve bazı Volkswagen modellerinde olduğu gibi dans edebiliyor.

2020 Skoda Ocativa arkası

Combi ve Sedan modelleri bir önceki nesle göre bir hayli uzayan ve genişleyen modeller Plug-in Hybrid motor seçeneği ile de piyasaya çıkacak. Bu genişleme ve büyüme arabanın bagaj hacmi ve arka diz mesafesinde büyük oranda hissediliyor. Arabada en çok dikkatimi çeken detaylardan birisi arka tarafında kaldırılan Skoda logosu oldu. Arabanın bagaj kapağında Skoda logosu yerine Skoda yazısına yer verilmiş.

2020 Skoda Ocativa stationwagon

Arabanın içerisinde 3 ya da 4 kollu bir direksiyonun yerini 2 kollu 14 işleve sahip bir direksiyon yer alıyor. Arabanın multimedya ekranı donanım paketlerine göre büyüklüğünü değiştirirken göğse gömülü konum yerine tabletimsi bir hal almış.

2020 Skoda Ocativa kokpit

Arabanın çeşitli yerlerinde USB çıkışları bulunuyor. Maalesef bu USB çıkışları USB Type-C olarak gösteriliyor. Maalesef diyorum çünkü bu USB çıkışı henüz yaygınlaşmadı. Tamam gelecekte yaygınlaşacak ancak ben henüz bunları kullanamadıktan sonra ne anlamı var ki ? Neyse ki arabanın arkasında hiç beklemediğim bir şekilde 230 V soket bulunmaktadır.

2020 Skoda Ocativa hybrid

Araba 3 silindirli 1.0 TSi (110 beygir ve 200 Nm tork), 4 silindirli 1.5 TSi (150 beygir 250 Nm tork) ve 2.0 TSi (190 beygir 320 Nm tork) üreten motor seçenekleri ile piyasaya çıkıyor. Bu motor seçeneklerinin kimisi elektrik motor destekleri ile de piyasaya çıkacaktır.

2020 Skoda Ocativa dsg

116, 150 ve 200 beygirlik dizel motor seçenekleri de arabada olacaktır. Bu motor seçeneklerini 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzıman seçeneği ile alabilirsiniz. Elektrik destekli motorlar 6 ileri DSG ile piyasaya çıkacaktır. Bu motor seçeneklerinin hepsinin ülkemize geleceğini düşünüyorum.

Modelin ülkemizdeki fiyatı henüz belli değil. Henüz araba Skoda Türkiye sayfasındaki yerini bile almadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir