2020 Kia Sorento Ne Zaman Tanıtılacak ve Özellikeri ?

SUV segmentinin Fransızlar ve Güney Koreliler ülkemizde başarılı temsilcilerinden diyebilirim. 2005 – 2007 yılları arasında iyi bir satış rakamına ulaşan Kia Sorento bu sene yeni kasası ile kendisini bize gösterecektir. Yüksek motor hacmi nedeni ile ülkemizin vergilendirme sistemi ve yüksek yakıt fiyatları nedeni ile bu araca sonraki yıllarda talep gelmedi ve uzun bir süre bu aracı ülkemizde göremedik. Yenilenen kasayı ülkemizde görebilecek miyiz ve 2020 Kia Sorento ne zaman tanıtılacak ?

2020 Kia Sorento Ne Zaman Tanıtılacak ?

2020 Kia Sorento 17 Şubat 2020 tarihinde anavatanı Güney Kore’de tanıtılacak. Arabanın 4. jenerasyonu olan bu model hybrid ve plug-in hybrid versiyonlarına da sahip olacaktır. Ülkemizde her ne kadar hidrojenli arabaları görmemiş hatta yakıt alacak istasyon bile yok olsa da bu arabanın ilerleyen günlerde hidrojeni yakıt olarak kullanan bir versiyonu olacaktır. Bu kadar ağır ve cüsseli bir arabanın bu kadar çevreci adımlar atması beni mutlu etti.

Arabanın diğer motor seçenekleri ve ülkemize gelip gelmeme durumu henüz bilinmiyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de SUV araçlar tercih ediliyor. Bunun başlıca sebeplerini Neden SUV Araba Seviyoruz konusunu ele aldığım makalede dile getirmiştim.

Ülkemizdeki fiyatlar nedeni ile son zamanlarda bu tarz SUV araçlar yerine daha küçük segment SUV araçlar tercih ediliyor. Bakalım bu arabayı ülkemizde görebilecek miyiz ?

The Korean Car Blog

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir