2000 Beygir Elektrikli Süper Otomobil Lotus Evija

Gelişen teknoloji ile araba sektöründe artık komik rakamları karşımızda görmeye başladık. Bu komik rakamlar hem ücret konusunda hem de güç gibi konularda karşımıza çıkıyor. Keşke gelişen teknoloji otomobil piyasasını ucuzlattı da ondan bu komik rakamları görüyoruz demek isterdim ama maalesef öyle değil. Bu komik rakamlardan bir tanesini de bize Lotus sunuyor. 2000 beygir gücünde bir süper otomobil !

2000 Beygir Gücünü Tamamen Elektrik ile Üretiyor

Sadece 130 adet üretilecek bu özel otomobil elektrik motorları ile 2000 beygir gücünü üretebiliyor. Elektrik motorları ile diyorum çünkü araç 4 adet 500 beygirlik elektrik motorunu bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda arabada 1700 nm tork bulunuyor. 320 km/h son hız bilgisi olarak paylaşıldı. 0 – 100 km/h hızlanması 3 saniye iken 0 – 300 km/h hızlanması 9 saniye sürüyor. Resmen boyun kıracak rakamlar bunlar…

350 kwh’lık bir şarj ünitesinde bataryasını 18 dakikada doldurabiliyor. Acaba bu bataryayı tam sürat ile ne kadar sürede bitiriyor ? 400 kilometrelik bir menzilden bahsediliyor ama acaba hangi şartlarda bu menzile erişebiliyor ?

1.7 M £ fiyat ile satışa sunulacağı söyleniyor…

Bu tarz elektrik motorlarından güç alan süper otomobiller pistlerdeki hız rekorlarını kesinlikle kıracaktır. Kendilerine yeni yarış kategorileri de açmayı başaran bu otomobillerin sürücüye verdikleri zevk bambaşkadır. Ancak bu araçlar yerine bildiğimiz atmosferik güç canavarlarını ya da turbolu küçük oyuncakları tercih eder miyiz ?

Hayır, her iksinin de yeri farklıdır.

KAYNAK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir